Saturday, December 16, 2017

U zhvillua ne Puke mbledhja e radhes me prinderit e nxenesve te ketij kursi


U zhvillua sot 16 dhjetor 2017 ne ambjenet e shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke mbledhja e radhes me prinderit e nxenesve te Kur'anit te qytetit te Pukes.

Gjate mbledhjes u  diskutua ecuria e kursit te Pukes, problematikat e hasura si dhe mundesia e permisimit te metejshme te ecuris mesimore. Pike e rendesishme ishte kerkesa nga ana e drejtuesve te kurseve ne angazhimin edhe me te madh te femijeve ne mesim me qellim rritjen e dijes dhe kultures Islame.
Ne takim ishin te pranishme drejtues te shoqates B.K.I Puke si dhe Myftiu i Puke Gezim Kopani.
Ne fjalen e tij Myftiu i Pukes Gezim Kopani nder te tjera tha: "...Kurset zyrtare islame jane thesar i çmuar qe duhen vlersuar dhe mbeshtetur. Fal Zotit Mejtepi i Pukes krijon mundesin e mesimit te ketij thesari. Me kete rast falenderoj te gjithe ato prinder te cilet dergojne femijet e tyre ne keto kurse si dhe falenderim te vecante per shoqaten V.H.K. Istanbul e cila prej vitesh mbeshtet Mejtepin e Pukes dhe ate te Fushe Arrezit. Aktualisht ne rrethin e Pukes jane te hapura zyrtarisht 5 kurse islame nga keto 2 nga shoqata Bashkesia Kultura Islame Puke ne bashkepunim me shoqaten Istanbul, dhe 3 nga Myftinia Puke. Mbajtia hapur e nje kursi nuk eshte e lehte aq me teper ne zonen tone,  pasi jemi ne kushte te kufizuara dhe me kete rast ftoj fondacionet islame qe operojne ligjerisht ne Shqiperi si p.sh shoqaten Instabul per te mbeshtetur edhe  kurset e tjera ne rrethin e Pukes me qellim krijimin e kushteve optimale dhe domethenese per rinin islame te kesaj zone."

Ne fund te takimit drejtues te shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke njofton se ne vitin 2018 priten te ben disa ndryshime ne strukturen organizative te shoqates.U zhvillua sot nje bisede fetare me grate myslimane te qytetit te Fushe Arrezit


Me organizimin e shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke dhe me mbeshtetjen e vecante te Shoqates Vellazerore Humanitare Kulturore Istanbul u zhvillua sot 16 dhjetor 2017 ne xhamin e qytetit te Pukes biseda fetare me titull "Miresit e adhurimit te Allahut xh.sh." Ky takim u organizua ne menyre te vecante per grat myslimane te qytetit te Fushe Arrezit dhe ne takim mori pjese teologia njeherazi perfaqesuesja e shoqates V.H.K.Istanbul Adelina Shahini, Pergjegjesia e Forumit te Gruas Mysliman pran Myftinise Puke Erjola Kopani si dhe pergjegjesia e Gruas Myslimane pran Myftinise Puke per qytetin e Fushe Arrezit Aida Cina.

Fjalen pershendtese e hapi Pergjegjiesia e Forumit te Gruas Myslimane prane Myftinise Puke Erjola Kopani e cila ftoj grat e pranishme qe te kujtojne Allahun xh.sh me aq dije sa ken pasi Allahu xh.sh shikon qellimet tona. Sa me te sinqerta te jene qellimet dhe duat tona aq edhe me shume eshte i kenaqur Allahu xh.sh.

Ne predikimin qe mbajti Adelina Shahini shpjegoj disa ceshtje qe kane te bejne ne njohjen e Allahut xh.sh. dhe falenderimit te Tij. Ajo ftoj grat e pranishme qe te adhurojne Allahun xh.sh pasi eshte Ai qe na ka sjell ne kete bote dhe kthimi yne eshte vetem tek Ai. 

Ne fund te takimit per te pranishmit u shperndan Kur'an dhe disa literatura islame per tu mbyllur ne fund me nje koteij te perbashket ku nuk munguan pyetjet per ceshtje te ndryshme.

Prej disa vitesh shoqata V.H.K.Istanbul mbeshtet aktivitete kulturore dhe takime islame me grate myslimane te rrethit te Pukes.

Wednesday, October 4, 2017

Mejtepi Fushe Arrez

Nga ora e mesimit ne Mejtepin e Fushe Arrezit . Ora e besimit dt.01.10.2017


Mejtepi ne Puke

Nga ora e mesimit sot pran qendres se shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke.
Gjate ores se besimit dt.30.09.2017

Thenje te zgjedhura 1

"Feja siguron moralin, siguron nderin edhe mallin, por nje komb kur e le fene, me s'ka dert as per Atedheune." (Hafiz Ali Korça)

"Nuk ka miresi as miqesi nga i cili eshte i luhatshem dhe shkon nga fryn era." (Imam Shafi)

"Une besoj se njerezit nuk duhet te mbahen me genjeshtra te bukura, por duhet t'u tregohet e verteta, sado e shemtuar te jete. Cfare te bejme, fati nuk ka qene i mir pe ne; por me ndihmen e Zotit do tia dalim." (Alija Izetbegoviç)

"Jemi te sprovuar nga disa njerez, qe mendojne se Allahu i ka udhezuar vetem ata." (Iben Sina)

"Fjala e te uriturit ne veshet e atij qe e ka barkun plot, tingellojne si gjepura." (Ibn Xheuzi)

"Me mir buk e krip e zot ne shtepi, se sa me brez t'art te mbreti si sherbenjes duaxhi." (Sadiu)

"Nese adhurimin ndaj Zotit e quani semnunfje, atehere une nuk dua te sherohem." (Sami Frasheri)

"E vertata duher perseritur sepse dendur perseritet edhe genjeshtra." (Gete)

"Heshtja ime eshte nga dinjiteti im. Per cdo fjale kam nje pergjigje, por nje ehre shikoj fjalen a eshte fjale, e pastaj ate qe e fol a eshte njeri." (Mevlana Xheladin Rumi)

"Zoti prej qielli nuk ka zbrit arme, por ka zbrit libra. " (Imam Jakup Asipi)

"Njeriu i urte nr mesin e injoranteve eshte si nje vajze e bukur ne mesin e njerezvete verber." (Sadiu)

"Fundi i botes do te vije kur njerezit te udhetojne ne vagonat e klasit te pare dhe librat ne vagonin e mallrave." (Gabriel Gercia Marquez)

"Kur je duke kaluar ndonje veshtirsi dhe pyet veten ku eshte Zoit? vetem kujto; Mesuesi qendron ne heshtje gjate provimit." (Nouman Ali Khan)


Pergatiti

Shoqata Bashkesia Kultura Islame Puke

Monday, July 17, 2017

Lista e nxenesve per vitin 2017 ne qytetin e Pukes

Kjo eshte lista e nxenesve me te rregullt te kursit prane kurseve te Shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke per vitin 2017

(Foto e muajit mars 2017)

Lista e nxenesve ne vitin 2017
Puke
-> Mesime ne : Ilmihal 

Lista e nxenesve ne Mejtepin e Puke sipas regjistrit eshte si me poshte vijon:

Grupi i pare

1.Armanda Delia
2.Arlind Uka
3.Armanda Gerxhari
4.Aurela Demuçi
5.Oriana Delia
6.Suela Ahmeti
7.Griselda Ahmeti
8.Engin Kopani
9.Fatma Kopani
10.Fatjet Laçi
11.Ervin Laçi
12.Shehid Lluka
13.Klea Laçi
14.Emanuela Laçi
15.Xhoana Laçi
15.Ledio Alia
16.Ersildo Laçi
17.Ersilda Hyseni

Grupi i dyte

18.Amela Qarri
19.Adriana Hoxha
20.Argita Kurtalia
21.Aurela Kolecaj
22.Albjon Islami
23.Arsion Latifi
24.Andi Kadria
25.Andi Lluka
26.Sardi Gerxhari
27.Eneida Laçi
28.Orgesa Marku
29.Gezim Hila
30.Enis Laçi
31.Kevin Hila
32.Klajdi Neziri
33.Rovin Fusha
34.Irdi Laçi
35.Tuasir Puka
36.Erdi Qarri
37.Eldoraldo Alia
38.Sajmira Hyseni
39.Fiolla Avdia
40.Endris Avdia
41.Iva Tahiri
42.Elisa Tahiri
43.Eneriko Zmaka
44.Indrit Qarri

Saturday, June 24, 2017

Gezuar festen e Fiter Bajramit (25 qershor 2017)


Me rastin e feste se Fiter Bajramit , stafi i shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke uron te gjithe besimtaret mysliman te rrethit Puke dhe ne veçanti nxenesit e Kurseve tona "Gezuar festen e Fiter Bajramit!"

25 qershor 2017

Friday, May 26, 2017

U zhvillua ne Puke edicioni i dyte i konkursit te femijeve te Kur'anit

U zhvillua sot me 26 maj 2017 ne xhamin e qytetit te Pukes konkursi mes nxenesve te Kur'anit te Pukes, Fushe Arrezit, Qerretit dhe Iballes. Nga 190 nxenes sipas regjistrave moren pjese ne konkurs 110 nxenes. Pas faljes se namazit te xhumas , nxenesit zhvilluan nje mini test me shkrim mbi ritet islame si namazi, abdesit, farzi, suneti, histri islame etj.
Me pas perpara jurise te perbere nga Myftiu Gezim Kopani dhe Halit Ringaj filloj konkursi me suret e Kur'anit. Ne konkurs u vlersuan shume nxenes duke u shperndare tre çmime. Vendin e pare e zuri Erson Tafilaku nga kursi i xhamise Qerret, vendin e dyte Egzon Dhjaku nga kursi i Fushe Arrezit dhe vendin e trete Klea Laçi nga kursi i Pukes.
Cmime te tjera kishte edhe per disa nxenes te tjere per perpjekjen e tyre dhe rregullsin e treguar ne mesim. 
Ky eshte konkursi i dyte qe zhvillohet ne rrethin e Pukes te mbeshtetur nga Myftinia Puke, Shoqata Istanbul dhe shoqata Bashkesia Kultura Islame Puke.


Puke me; 26 maj 2017


Agjerim te lehte dhe te pranuar !

Stafi i shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke ju uron"
"Agjerim te lehte dhe te pranuar tek Allahu xh.sh !"


Thursday, March 16, 2017

Mejtepi i Fushe Arrezit. Lista e nxenesve 2017

Edhe kete vit ne Fushe Arrez  ka vijuar dhenia e mesimit islam vullnetarisht nga aktivistet e shoqates
BKI Puke.

Lista e nxenesve ne Mejtepin e Fushe Arrezit sipas regjistrit eshte si me poshte shenon:

1.Artenise Selimaj
2.Arnaldo Vatoci
3.Eridon Aliaj
4.Erisa Truni
5.Xhovana Vatoci
6.Orgito Alia
7.Klajdi Brahimi
8.Samuel Meçi
9.Erjon Syla
10.Orgito Tafili
11.Semisara Selimaj
12.Flor Mula
13.Eraldo Latifi
14.Ermira Aga
15.Rigersa Brahimi
16.Emanuel Lleshi
17.Ekzon Dhjaku
18.Ledio Furriku
19.Rugen Katroshi
20.Danjel Dhjaku
21.Elinorida Xhauri
22.Fabjola Brahaj
23.Sidita Aga

Femijet duhet te gjene prehje tek dashuria

"Femijet asnjehere nuk duhet te punojne per dashurin tone, ata duhet te gjejne prehje tek ajo. Po si mund ta gjejne ata prehjen nese nuk ekziston nje marredhenie e shendoshe?"

Gordon Neufeld

Çertifikimi i nxenesve tane 2016

Çertifikimi i nxenesve tane 2016
29.05.2016